Välkommen till min generation

Ingen aning varför men jag tycker världen. Iallafall detta samhälle är ytligt, ibland lite för sjukt ytligt.

Varför ska folk leva upp efter vissa “regler”. Ett gott exempel är allt detta med sociala medier. “Nej jag har för lite likes på min bild, bäst att jag tar bort den”. Likes, ska inte definiera ditt utseende. Likes ska inte definiera hur populär du är eller hur många vänner du har. För på riktigt. Det spelar ingen roll hur många likes du kan tänkas ha på din bild. För den självförtroendeboosten du kan tänkas få kommer inte göra dig till en bättre människa. Allt detta är så löjligt. Folk ska ha uppgjort hur ofta de ska lägga ut bilder på Instagram. Folk ska dra till med den där fjäskande kommentaren som dom egentligen inte menar. Främst tjejer, tjejer som själva inte vet om dom hatade personen dom kommentera dagar innan. Så dubbelmoral i det mesta nu för tiden.

Jag säger inte att jag själv är perfekt i detta. Ibland får man slå till sig själv och sluta tänka på vad andra tycker om en. För man är född så som man är. Jag är född mörkare, svarthårig, brunögd med ett födelsemärke på hakan. Och visst fan ska vara nöjd?  Likaså alla andra! Klart jag har stått och tittat mig själv i spegeln med fingret på hakan och funderat. “Hur skulle jag se ut utan denna?” Man blir så fast vid vad som skulle kunna se bättre ut att man skakar på huvudet och frågar vad fan det är med en.
För jag vet och många andra vet att en god insida speglar sig och ger en vackrare utsida. Det är sant, en insida kan ge charmen utsidan inte har. Alla bör vara nöjda för hur man är. Inga pengar i världen kan köpa dig ett äkta umgänge, en äkta utsida eller utseende. Speciellt inte några ovärda “likes” på en bild. Tänk på det, du är grym. I mångas ögon!

Det är lite läskigt detta, för tänk de barn som får växa upp med dessa bekräftelsebehov från alla sociala medier och som inte vet något annat..

– E.S