Thoughts

Våren kan nog vara den skönaste årstiden om man bortser från sommaren. Det är något med våren, lukten av grillat kommer fram. Dagarna blir längre och man blir piggare, känslorna som har legat fastfrusna under vintern dyker upp, man blir bara gladare och mer motiverad till det mesta.

När jag blickar tillbaka så fattar jag hur mycket mitt liv egentligen har förändrats, proppen förändrade mitt liv, min syn på livet och framför allt att jag aldrig ska ta någonting för givet. På något sätt har jag växt som människa.
Jag kommer aldrig mer leva som jag gjorde för två år sedan och åren innan dess. Vi måste alla ta olika vägar för att klara oss igenom livet, vissa tar sig igenom den lätta vägen medan andra får uppleva de tuffa vägarna, dom där vägarna där du inte vet om du kommer leva nästa steg du tar. Jag är förmodligen skadad i mitt ben resten av livet om nu mina blodkärl inte hittar nya vägar, vilket jag hoppas på. Jag kan inte springa hundra meter felfritt, jag använder min stödstrumpa så ofta jag kan för att trycka upp blodet tillbaka till hjärtat. Vissa dagar känner jag verkligen, varför just jag? Ena stunden känner jag att allt kanske hände av en anledning. Jag har det trots allt bra nu, efter all jävla skit jag gick igenom, alla kvävda tårar under kudden. Alla tankar av att få leva i en annan värld. Efter allt jag höll inom mig utan att säga något till någon, så har jag allt jag behöver nu. Äkta vänner, vänner jag inte skulle klarat mig utan. Jag begär inget mer än det jag har nu.

Jag har tagit lärdom av massa saker efter detta skedde, prata. Prata med någon när du mår dåligt, att stänga in sig i ett mörkt rum med rullgardinerna neddragna hjälper inte. Det hjälper inte att prata med det inre, det förstör en bara. Våga lyssna på andra, de hjälper en mer än vad man tror. Var glad över allt du har, för livet kan vändas upp och ner fortare än ett endaste litet fingerknäpp.

Jag kommer bli bra, jag ska bli bra. Detta är bara en utmaning av alla som kommer komma i livet. En dag går jag den där vägen hand i hand med tjejen jag älskar.

– E.S