Something newIbland sitter jag, med musik på shuffle. Det räcker med någon minut så kan jag börja reflektera kring något. Sitta och bara tänka på saker. Går från en tanke till en annan, nyårslöften?

Varför behöver man egentligen ett årsskifte för att man ska intala sig själv till en förändring?
Visst, klart man kan se det som en nystart. Men när det krävs en speciell dag för en nystart, en dag för att föra bort dåliga vanor så säger det mer att man inte är tillräckligt stark för att bara bestämma sig direkt.
Det är bara min spontana tanke kring det. Fan, ska en förändring ske så sitt inte och tänk “äsch, jag väntar till nyår sen fan ska jag ta tag i det”. Blir oftast inte så.
Som farsan alltid säger till mig lite strängt, ska du få det gjort så gör det direkt!

Varför vänta egentligen? Nyårslöfte kan jag ha, sitta och rabbla upp hur mycket jag ska börja tänka på mig själv mer. Hur jag ska sluta vara så förbannat snäll mot folk jag egentligen inte känner som knappt kan ge ett tack i retur. Hur jag ska ändra på mig själv på flera sätt vise versa. Men jag kan inte sitta här och bara vara jag, den Emir som vill allas bästa oavsett hur nära förknippad man är och sedan efter årsskiftet bara slå på off-switchen och bli helt annorlunda. Man får lära sig med tiden, bara inse att det inte är bra för en längre. Detta med att vara för snäll. För människor kan utnyttja det.

Jag har så svårt för att inse att jag faktiskt kan bli utnyttjad. Tiden på nattklubb jag jobbat som fotograf och så många nya ansikten jag inte hört en röst ifrån bara hör av sig för att komma in gratis. Hur ska man lära sig känna av vilka som är dom som bara fjäskar för att just bli uppskriven på en lista. Eller den som kanske faktiskt diggar en?
Kan liksom inte be alla att dra åt helvete för så funkar det inte. Även fast jag gärna skulle göra det till någon man verkligen ser igenom. Men det kommer vara så lätt att se sen när man slutar. Ska inte säga att jag är rädd för det, men man vill inte känna sig bortlurad och tänka “att jag inte fattade det”.

– E.S