Ocean

Vet inte riktigt.. Ibland vill man någons bästa alldeles för mycket på något sätt, så man nästan slutar tänka på sig själv och allt annat. Nästan så mycket så att när något litet händer så tar man åt sig, man tänker på småsaker som inte den andre gör. Man kan överreagera enligt andra men i ens egna bubbla har man hela situationen uppritad som bara man själv kan förstå.
Det är farligt att bli så överbeskyddande av någon så att man börjar stöta bort andra. När man sedan har gått isär så står man där och man har lurat sig själv lite grann. Vänskap är inte alltid perfekt, ibland har man bara inte sin favoritdag, ibland kan inte alla pusselbitar bara falla på plats.

Jag är en överbeskyddande person. Jag vill alla mina vänner väl, verkligen. Jag hugger kniven framifrån och låter mina vänner veta om det är något jag är missnöjd med. Jag gör det för att jag älskar dom, för att jag inte kan låta något som inte är rätt för mig bara låtas gå. Man ska kunna stå upp för sig själv, kunna ta andras åsikter om något är fel likaså låta han/hon få veta när något inte är som det ska. Det ska inte finnas något att dölja, ärlighet uppskattas och värderas.
Att gå bakom ryggen och få någon att må bra för stunden av en lögn håller aldrig. Att låta personen veta när man är missnöjd underlättar allt, att vara rak och ärlig och komma fram till en lösning till att fixa det man är missnöjd med.
Vänner är det bästa, ibland är det personer man verkligen hoppats på och är äkta. Ibland är det personer man hoppats på ska vara den där bästa vännen men egentligen visas vara den man bara kan se igenom.
Livet kommer alltid se ut på detta viset. Lev nu, ta vara på det du har och låt ingen förstöra dig, det du har och värderar.

– E.S