Från botten till toppen.

Det är sjukt när jag tänker efter hur mina föräldrar kom till Sverige för drygt 19 år sedan med tomma fickor, varken mat eller pengar. En mor som skurade golv och torkade upp spyor på toaletter på restaurang munken för drygt 20 kronor i timmen, allt för att försörja min bror som då var ett barn. Att lyckas jobba sig upp från botten till toppen, att mina båda föräldrar nu har två otroliga jobb och precis har byggt ett helt nytt hus som är byggt med kärlek. Jag är så sjukt imponerad, ibland sitter vi alla i soffan och pratar, mina föräldrar berättar hur de kämpade igenom ett krig och när de bokstavligt talat var fattiga. Med rätt ubildning och tålamod klarade de den tuffa resan.

Ge aldrig upp för det finns miljontals möjligheter i livet, skiter sig något så ska man ta vara på det och göra något helt grymt av det i stället! Sjukt när man hör 13 åringar gnälla över sitt liv när det knappt har börjat, sjukt att jag ens själv gör det ibland när jag har två föräldrar där deras bästa år i livet försvann pga ett krig. De säger att familjen är det bästa och att det lyckades för mig och min brors skull. De ville att vi skulle ha det bra.

Så tänk gärna en extra gång när något går fel, ska man verkligen göra det värre och sänka sig av det? Det finns stunder det kan vara svårt, men man måste ha tålamodet att orka i motgångar.

Jag älskar min fantastiska familj, kan inte förstå att allt som hände dem just hände när jag ser hur vi lever nu, som att det aldrig har skett. Jag är sjukt imponerad och fascinerad över hur mina föräldrar har lyckats så bra.

Kärlek&Respekt <3!

– Emir Sehalic