Fördomar

Det är skillnad från folk till folk. Det är något vi alla vet, alla har en bakgrund, något som hänt i livet eller något som påverkat en som person. Det finns de människor som sätter sig i en högre klass än andra. De ser ner på andra människor, som om de skulle vara  något mer. Folk som inte visar respekt och inte har hänsyn kan nog vara något av det värsta jag vet, att de ska känna sig överlägsna, rika, populära och allt vad de nu tror.

Sedan finns de folk med fördomar, visst alla har vi vissa fördomar, men vissa har det mer än andra.
Killen som dyker in i rummet på en fest med mörkad blick och ögonbrynen krympta, kanske inte är den du tror att han är. Han behöver inte vara den dåliga personen du har hört talas om eller den sura och arga killen han ser ut att vara. Han kanske just har det där som påverkat honom som har gett den mörkade blicken och de krympta ögonbrynen för stunden, vi killar är inte helt okänsliga.

Tjejen som kliver in med samma ansiktsuttryck behöver inte automatiskt klassas som “bitch”.  Vi killar kan tro att tjejer är överkänsliga och överdriver. Men de är som oss, bara att de visar det mer, medan vi fightas med det på insidan.

Vi är människor fan, inget ska behöva skilja oss killar med tjejer när det gäller känslor.
Folk kommer alltid ha något ont att säga om en eller ha en story om en som man inte själv vet om. Men vad ska man göra? Försöka få tag på varenda människa och berätta hur man är som person? Det låter ju självklart omöjligt. Det gäller bara att acceptera situationen och leva livet med sina helsköna polare istället! Sedan kanske du stöter på dessa människor som tror på allt skitsnack. Det är bara skratta när dom berättar det dom tror om en och sedan vara sig själv och visa vem man är. Du behöver egentligen inte säga vad som stämmer. Det räcker egentligen bara med att visa vem man är som person på tusen andra sätt än att förklara sig som person.
Enkelt.

It’s pretty simple, pretty obvious: that people’s first impressions of people are really a big mistake.

– E.S

I am the master of my fate. I am the captain of my soul