Your winter

Ni vet när man själv kämpar med något, något där inne som inte alla vet om och man känner att det är “jag mot världen”och att alla har det bra och ingen kan förstå en.

Hela tiden möter man människor som kan ha upplevt något hemskt. Någon som sörjer. Den som har det jobbigt hemma, den som har en relation som går i bitar.

Jag har själv känt den där hopplösheten. Och tänkt ironiskt “Mhm, du kan nog ha varit med om värre saker än mig”. Fast det vet man inte egentligen. Bakom alla leenden finns det en bakgrund. En stomme, där alla har varit med om något. Som kanske ingen vet.

Det enda jag vill få sagt är att oavsett hur djupt nere i skiten man kan tänkas vara, oavsett hur dåligt man mår så ska man inte tappa greppet. Man ska inte tillåta sig själv att förlora. Det är synd, för alla människor är inte lika starka mentalt. För du kan få ha det bra, bara du ställer dig in på det. Det är inte lätt, jag vet. För att få fram det ljusa igen så måste man jobba för det som med allt annat. Men istället för att hela tiden påminnas om det förflutna, något som fått dig att må dåligt länge. Så finns det andra alternativ, gå vidare. Då menar jag bokstavligt talat gå vidare. Släpp det, på rätt sätt. Sopsäcken med all skit och allt jobbigt man burit runt på. Släpp den och haka på dina vänner och gå vidare. För det är dina vänner som får dig kraften när du inte orkar må bra och le på egen kraft.

Riktig vänskap och umgänge läker det mesta. Och det är terapi på ett sätt. Lev lite, ha kul. För om du verkligen vill detta så kommer du vara stark och har då en ordentlig anledning till att vara stolt över dig själv.

– E.S