iOS 7

Då var iOS 7 lanserat och det har varit en himla massa snack om hur vida den lever upp till vad Apple och iOS står för eller inte.
Jag är en person som själv gillar förändringar. Jag gillar nytänkande och när man ser framåt istället för att stå på samma ställe, vilket är något jag ser med nya iOS 7.  Med sitt platta och mer stilrena gränssnitt, påminner iOS 7 om en blandning mellan Android och Windows Phone, mer ljusare tema med fokus på färgen turkos.

levande bakgrund

Det första man möts av på mobilen är nya låsskärmen med den levande bakgrunden som är nytt för iOS 7 där bubblorna lite diskret svävar omkring i bakgrunden. Med ett lätt svep åt höger låser man upp mobilen likt de förra versionerna fast som man nu kan låsa upp med hjälp av hela skärmen.iOS-7-Lock-Screen
Det jag personligen gillar mest med det iOS 7  är den nytillagda panelen för snabbinställningar, vilket gör det enkelt att ändra exempelvis Wi-Fi-status eller ljusstyrka på skärmen genom att svepa fram panelen från skärmens nederkant.

ios7_control_center

 

iOS-7-Multitask

Jag gillar hur typsnittet har ändrats till det mer stilrena och hur multitaskingen har blivit mycket snyggare och smidigare genom att “döda” apparna med att lätt trycka på appen och sedan dra den uppåt. 

Sammanfattning

Jag har lite snabbt gått igenom vad jag gillar, vad jag tycker är bra med nya iOS 7.

Jag skulle kunna skriva sidor långa om alla nya smådetaljer men det är inte något jag tänker gräva mig djupare in på. Som jag sagt så gillar jag iOS 7 mer, lite mer åt rätt håll med funktioner och hur vissa program skall funka. Jag ger speciellt plus till panelen för snabbinställningar, ett mycket smidigt sätt att ändra ljusstyrka, byta låt i sin mobil eller bara stänga av eller sätta på sitt Wi-Fi.

______________________________________________________

– Emir Sehalic