Söndagsångest

Borde plugga, borde göra något bra känner jag. Jag orkar verkligen inte, borde ta tag i vissa saker men jag orkar inte? Jag måste ställa mig på båda benen stark och rakryggad men jag orkar inte. Känns som jag balanserar på en lina och faller ner hela tiden. Jag mår inte dåligt, bara trött och seg och känner att det mesta just nu är fruktansvärt segt. Antar att det är söndagsångesten.

Hur underbart vore det ändå inte med sommar? Jag är verkligen den personen som inte har någon slags fet kärlek för vintern. Jag firar inte jul, skidor slutade jag åka vid 15 års åldern och hockeyn är död för mig efter jag slutade tidigt i höstas.

Jag vill ha den där varma sommardagen med basketbollen i handen, klädd i shorts utan något linne på överkroppen. Bara spela och svettas i timmar antingen själv eller med några polare. Ärligt det finns ingen skönare känsla, bara lira i timmar med ekande musik ur högtalarna samtidigt som den stekheta solen bara ligger på.
Sommarkvällar, sitta vid en bryggan och bara snacka skit och om livet med polarna, skratta och må gott! Ta promenad med den där tjejen som man brukar prata om allt med, vart är hon? Borta.
Nu sitter jag här, lyssnar på min lugna musiklista och fryser lite lätt om fingertopparna medan jag skriver.
Jag vill bara att det ska bli måndag och att man kan få träffa alla så man får skratta och ha det lite skönt, för söndagar i väntan på skolan är det värsta och tråkigaste jag vet.

– E.S

Två riktiga godingar

Musiklistan –